Har du planer om at kaste dig ud i iværksætterlivet og starte din egen virksomhed? Der ligger meget arbejde i at drive egen virksomhed, men der er samtidig også en frihed forbundet med at være selvstændig. I denne artikel kan du læse om lidt af det, som du skal have styr på inden du starter din egen virksomhed.
Læg en forretningsplan for virksomheden
Når du skal i gang med din egen virksomhed, er det afgørende at lave en god forretningsplan for start af din virksomhed. I en forretningsplan kommer du ind på mange forskellige punkter, og det er derfor en god måde at få overblik over start af din virksomhed.
Formålet med en forretningsplan er at give dig overblik over, hvordan virksomheden skal drives og sørge for at du har overblik over nogle af de mange forskellige punkter.
En forretningsplan kan dog også være gavnlig, hvis du skal ud og tage lån til virksomheden eller i andre forbindelse overtale andre til at du har helt styr på hvordan virksomheden skal startes.
En forretningsplan indeholder blandt andet følgende punkter:
- Budgetter, herunder finansiering
- Beskrivelse af produkt eller service
- Organisation
- Drift og udvikling af virksomheden
- Markedsbeskrivelse
- Markedsføring og salg
- Mission
- Personer
Alt efter hvilken virksomhed du er ved at starte, er der nogle punkter som er vigtigere end andre og det gælder derfor om at vælge ud, hvilke punkter du skal bruge lang tid på.
Få styr på økonomien
Økonomien skal have et punkt for sig selv, fordi det er afgørende, når du skal starte din egen virksomhed. Formålet med virksomheden er selvfølgelig at tjene penge og for at gøre det muligt er det vigtigt at du har et godt overblik over der forskellige økonomiske poster i forbindelse med start af virksomhed.
For at få overblik over økonomien, er det en god idé at lægge forskellige budgetter, da det giver det bedst mulige overblik.
Du skal først og fremmest lave et budget, hvor du finder ud af hvor mange penge det vil kræve at starte virksomheden. Det er vigtigt, for at du ved om du har de nødvendige penge til at skubbe virksomheden i gang.
Efterfølgende er det tid til at lave et budget med de løbende omkostninger for at holde virksomheden i gang. Her er der mange forskellige udgifter som er vigtige at få med.
Det er fx udgifter til kontorlokaler, løn, forsikring, rengøring, transport, produktion, rådgivning.
Det er også vigtigt at få mindre udgifter som fx hosting til en hjemmeside, mad og mange andre udgifter, så har et godt bud på hvad det vil koste at drive din virksomhed.
Udvid dine egne kompetencer
Det kræver meget som person at drive en virksomhed. Før du starter din virksomhed, er det derfor en god idé at overveje, om du har brug for at øge dine kompetencer på nogle punkter for at få succes med virksomheden.
Der findes mange forskellige erhvervskurser, som der kan være med til at øge dine kompetencer og gøre dig klar til at drive din egen virksomhed.
Du kan fx tage et kursus i projektledelse så du er klar til at lede de projekter der skal laves i din kommende virksomhed. Projektledelse er utrolig gavnligt da det giver dig nogle redskaber til at styre og holde overblik over forskellige projekter, hvilket er vigtigt for at du kan få succes med din virksomhed.